Squalaan 50 ml (Phytosqualane)

€9,95 Incl. btw
Artikelnummer: WS011
Beschikbaarheid: Op voorraad (14)

Let op: nieuwe grotere verpakking van 50 ml.

Squalaan is een actieve stof die geïsoleerd wordt uit olijfolie. Oorspronkelijk kwam Squalaan van walvisleverolie. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om Squalaan te isoleren van de onverzeepbare delen van plantaardige olie.

Het wordt daarom ook vaak aangeduid als Phytosqualaan van plantaardige oorsprong. De olieachtige vloeistof is helder, geurloos en kleurloos.

Het wordt gebruikt  in cosmetische producten om een zacht, zijdeachtig gevoel te geven.  Squalaan wordt zeer goed geabsorbeerd door de huid, waardoor een creme of product met Squalaan zacht, glad en soepel aanvoelt.

Je kunt squalaan ook veilig puur op de huid gebruiken als serum of mengen met arganolie of rozenbottelolie. Lees hier ook meer over squalaan

Het verbetert de smeerbaarheid en opname van de emulsie aanzienlijk.  Ook goed te gebruiken als verzachter voor het haar in bijv. conditioners. Het verbetert duidelijk het makkelijker kammen van nat haar.

Squalaan is zeer goed niet-comedogeen, hypoallergeen en toegelaten voor gebruik in natuurcosmetica.

Geschikt voor elke huid, in haarverzorgingsproducten, in zonnebrandcrème lotions, deodorant, after-sun lotions, anti-rimpel crèmes en oogcrèmes.

Squalaan is een olie en wordt toegevoegd aan de vetfase van een product. De dosering ligt tussen de 1 en 5 %. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »